Abda Község

abda cimer

Royal Rangers

rr_abda.gif

 

 

Mi is a Royal Rangers? Egy ifjúsági munka, amely a világ számos országában jó eredménnyel működik a gyermekek és a fiatalok körében. Ez a hatásos és érdekes szolgálat az USA-ban került bevezetésre és az egyik legsikeresebb programmá vált a 9 és 17 év közötti fiatalok körében. Nagy segítség lehet a szülők számára a helytelen, rossz életvitel és szokások kialakulásának megelőzésében. Az eredmény a játékos foglalkozások módszereinek köszönhető.

MOTTÓ: Légy készen!

FOGADALOM: Isten segítségével a lehető legjobbat teljesítem, hogy Istent, a gyülekezetet és embertársaimat szolgáljam. A Royal Rangers Szabályt betartom, az Arany Szabály pedig mindennapjaim vezérfonala lesz.

ARANY SZABÁLY: Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt tegyétek velük. (Máté 7:12)

 

 rr8.gif

SZABÁLY

Egy ranger...

 

  • Éber: testben, szellemében, gondolkodásában.
  • Tiszta: testében, gondolataiban, beszédében.
  • Becsületes: soha nem csal, nem lop, nem hazudik.
  • Bátor: kritika és veszély esetén is bátor marad.
  • Hűséges: családjához, gyülekezetéhez, barátaihoz, csoportjához.
  • Udvarias: előzékeny, kedves, figyelmes.
  • Engedelmes: szüleinek, vezetőinek, elöljáróinak.
  • Lelki: olvassa a Bibliát, imádkozik, bizonyságot tesz.

Kapcsolódó linkek:

http://royalrangers.hu/mainpage.htm

http://eloviz.epk.hu/node/41


Korosztályok:

Kezdők 79 év között. (Játékos formában tanulnak az általános emberi értékek, valamint az embertársaink felé történő szolgálat fontosságáról. A fiatalok először a Royal Rangers Szabály nyolc pontját tanulják meg alkalmazni hétköznapjaikban.)

Felfedezők 912 év között. (Részt vesznek olyan izgalmas kihívásokban, mint a táborozás, erdőjárás, természettanulmányozás, elsősegélynyújtás, keresztény szolgálat. A szakköri foglalkozások szélesítik a fiatal érdeklődési körét, valamint segítik a bennük rejlő tehetségek felszínre kerülését.)

Nyomolvasók 1215 év között. (Ez a kalandos program magasabb szintű táborozási feladatokkal foglalkozik. Az egészséges életmódra történő nevelés képessé teszi a fiatalokat, hogy fejlesszék képességeiket és tudásukat, testi és értelmi területen egyaránt. Ezáltal önbizalmuk is növekszik.)

Vándor 1517 év között. (A fiatalok megtanulják az önálló tervezés és végrehajtás fejlett módszereit. Képessé válnak arra, hogy a ház körüli munkát önállóan felismerjék és elvégezzék. Az elvállalt feladatokat maradéktalanul teljesítik. A csoportvezetőtől megkapnak minden segítséget ahhoz, hogy megbecsült, magabiztos felnőtté váljanak.


Képek a 12. abdai törzs évzáró összejövetelérõl 2007. december 23-án ...

abda_rr_1.jpgabda_rr_2.jpg

abda_rr_3.jpg

 

 

Levegőminőség

GPS koordinátáink:
47.69650, 17.54417


EOV koordinátáink:
537170, 262496

google maps

banner00

microwave
sz2020