Abda Község

abda cimer

ATEFITA

Az Abdai Tehetséges Fiatalok Támogatására Alapítvány oldala

atefita_abda_logo.jpg


Kedves Abdaiak!

Kedves Internetezők!

 

Reméljük, szívesen olvassák tájékoztatónkat arról az Alapítványról, melyet 2003-ban hozott létre a faluból elszármazott professzor dr. Polgár Tibor saját tőke felajánlásával. Persze ez nem zárja ki az anyagi támogatás lehetőségét. A cél nemes volta már idáig is kiváltotta az érdeklődést, és bővült az adományozók köre, és sokasodtak a forintok. Első helyen kell említeni ilyen szempontból:

 

- Abda Község Önkormányzatát, majd az

- Abdai Fliegl céget  közúti járműgyárat, a

- Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezetet,

- az adójuk 1 %-át befizetõ abdai polgárokat.

 

A befizetésekből tudta az Alapítvány támogatni azokat az abdai lakosú, külföldi vagy hazai főiskolán, egyetemen tanuló fiatalokat, akik tehetségesek, de hátrányos szociális helyzetűek. Az ösztöndíjra a kiírás szerinti feltételekkel pályázni lehet. Ezt minden évben meg kell ismételni, amit a Kuratórium elbírál, és megítéli az új helyzetnek megfelelõen a támogatás mértékét. Ennek összege a 2007. évben négy pályázónál 240.000,-Ft volt. Közülük kiemelkedõ példa Nagy Gabriella, aki a győri Széchenyi Egyetem első évfolyamát jeles eredménnyel fejezte be, és kérelmében leírtak szerint szociálisan érintett, a következőket mondta: Szeretnék köszönetet mondani elõzõ évi támogatásukért, amely nagyban hozzájárult tanulmányi eredményeimhez”. Azoknak, akiknek ez az ismertetés felkeltette érdeklődését, bővebb felvilágosítást szerezhetnek majd az Abdai Hír-Lapok című újságunk májusi számában.

Alapítványunk működőképességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idei év augusztusa lesz az ötödik alkalom, hogy ösztöndíjat adunk át. Érezzük a bizalmat a fiatalok, a támogató cégek és a magánszemélyek részéről. Továbbra is szeretnénk megfelelni a magunk támasztotta kihívásnak, ehhez pedig az Önök adakozó szándékára, nagylelkűségére is szükség van.

Kedves Internetezõk!

A fenti gondolatokhoz kapcsolódva még tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Alapítványunknak mint közhasznú szervezetnek adott támogatás összegével a gazdasági szervezetek (Bt.-k, Kft.-k, stb.) az éves adóalapjuk maximum 20%-ig csökkenthető. (ld.: Társasági adótörvény: 1996. évi LXXXI. tv. 1.bek. z.pont).

Továbbá közöljük bankszámlaszámunkat:

Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet   59000019-10021213

Adószámunk: 18980282-1-08

 

Barátsággal az Abdai Tehetséges Fiatalok Támogatására Alapítány

Kuratóriumának tagjai:

Ferenczy Tamás iskolaigazgató

Szabó Zsolt polgármester

Vargáné Gáli Gyöngyi titkár

Az összefoglalót írta: Fűzfa Ottó (†)


A 2007. augusztus 29-ei képviselő-testületi ülés előtt történt meg a Kuratórium odaítélt támogatásainak átadása.

atefita_03.jpgatefita_05.jpgatefita_07.jpg

atefita_08.jpg

atefita_01.jpgatefita_02.jpgatefita_04.jpg

atefita_06.jpg

Levegőminőség

GPS koordinátáink:
47.69650, 17.54417


EOV koordinátáink:
537170, 262496

google maps

banner00

microwave
sz2020