Abda Község

abda cimer

Lengyelországi kapcsolatfelvétel

A börcsi önkormányzatnak 11 éve létezik lengyel kapcsolata Maslow-al. Tőlük érkezett a közvetítő szándék, hogy egy hozzájuk közeli lengyel település számára magyar partnert keressenek. Ezért a börcsi önkormányzat meghívására részt vettem az utazáson, ahol testközelből ismerkedhettem meg a moszczenicai szándékkal, részben a településsel.

Látogatásunkról a járási honlap is számot adott: http://www.powiat-piotrkowski.pl/index.php?trg=news&id=2501

Szabó Zsolt polgármester

Öttevényi-csatorna takarítása

Folytatva a katasztrófavédelmi gyakorlat során elkezdetteket az Öttevényi-csatorna abdai szakászán az aljnövényzet irtása folyt ezen a héten. A Mosonmagyaróvári Vizitársulat (közmunkás) dolgozói kis gépekkel és kézi erővel igyekeztek visszahódítani a természettől a területet. 

Újra van járműve az ÖTE-nek Abdán

Október 22-én Abda Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is átvette azt a VW kisbuszt, amit a Darányi Ignácz tervből 100%-os támogatással sikerült megpályázniuk. A járművön már az egyesület új logója is bemutatkozik. A szükséges átmeneti hitelt (10m Ft) az ő esetükben is a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet biztosította, a pályázatot pedig az Abda SC-hez hasonlóan az Arrabona EGTC munkatársai kezelték. A gépkocsi tárolását a tűzoltó szertárban történik majd, melyet speciális riasztó berendezésekkel is ellátott a héten az önkormányzat. 

Abda SC garázs építése

Az Abda SC új kisbuszának tárolását a kultúrháznál oldottuk meg. A földmunka és a beton alap elkészítéséhez segítséget kaptunk Varga Dénes képviselőtől, Varga Attila és Király Péter vállalkozóktól. A hivatal dolgozói mellett a társadalmi munkában részt vettek: Kozma, Péter, Szabó Márton. A könnyű szerkezetes épületet riasztó és kamera rendszer is védi. Köszönjük mindenkinek a segítséget!

 

Kistérségi nyugdíjas találkozó Abdán

Október 17-én az Abdai Baráti Kör – „Gyöngyvirág” Nyugdíjas Egyesület látta vendégül partnerszervezeteit az abdai Gulyás Csárdában. A vendégek a szomszédos Börcsről, Ikrényből és Öttevényről, valamint a távolabbi Pérről érkeztek. Az üdvözlések és kölcsönös köszöntések után Hajnal Nikolett nótaénekes szórakoztatta a mintegy száz főnyi közönséget. A zenét Szórádi Árpád szolgáltatta. A vacsora előtt az abdai és a péri nyugdíjasok zenés műsora keltett nagy derültséget.

 

 

Levegőminőség

GPS koordinátáink:
47.69650, 17.54417


EOV koordinátáink:
537170, 262496

google maps

banner00

microwave
sz2020