Abda Község

abda cimer

Vándorbot Egyesület

vandorbot_abda.jpg

Az egyesület alapító okirata


Vándorbot Egyesület Abda


Egyesületünk ha lehet így fogalmazni a kényszer szüleménye. Volt egyszer (van) egy Beszterce-Csángó Alapítvány. A Vándorbot Egyesület alapító tagjainak jó része részt vett az Alapítvány tevékenységében, konkrétan: csángó gyermekeket fogadott egy-két hétre nyaranta, és később is támogatta a fogadott gyermekeket és családjukat. Összekovácsolódott a társaság és már közös kirándulásokat tettek Erdélyen kívül. Amikor a Csángó Alapítvány anyagiak híján megszüntette tevékenységét, az abdaiak és a korábban hozzájuk csatlakozott környékbeliek megtorpantak. Hogyan tovább? Nem akarták a jól összekovácsolódott társaság széthullását látni, és a kibővült erdélyi kapcsolatokat is ápolni akarták tovább. Ekkor hoztuk létre közös céllal a Vándorbot Egyesületet.

Célunk:

  • Szabadidős és hobbitevékenység keretében a keresztény nemzeti kultúra értékeinek megismertetése, az ehhez tartózó ünnepek ápolása.

  • Határainkon túl élő magyarság megismerése, lehetőség szerinti támogatása.

  • Természeti értékeink megismerése, megóvása.

  • Kapcsolatteremtés a határainkon túl élő magyarsággal.


Programjainkra szeretettel várunk mindenkit. Aki csatlakozni kíván az egyesülethez, keresse e sorok íróját, Erdélyi Lászlónét.

 

(Frissítve:2008.01.17. - Szabó Zs.)

Levegőminőség

GPS koordinátáink:
47.69650, 17.54417


EOV koordinátáink:
537170, 262496

google maps

banner00

microwave
sz2020